HANNAN – CHARM OFFENSIVE (EP)

Met hun vijven vormen zanger Graham Hannan, gitaristen Houston Barnett en Ben Hurst, bassist Josh Smart en drummer Dean Dufresne de Amerikaanse rockformatie ‘Hannan’ uit Louisville, Kentucky. Voor de opname van hun recent verschenen ep “Charm Offensive” deden ze een beroep op Chet Roberts als producer, iets wat deze ook al gedaan heeft voor de hardrockband ‘3 Doors Down’ uit Mississippi waarin hij eveneens de rol van gitarist waarneemt.

Op dit minialbum brengt ‘Hannan’ zes nieuwe nummers waarin ze trouw zijn gebleven aan hun specifieke sound van met catchy hooks opgebouwde rocksongs die telkens van een professioneel arrangement werden voorzien. De eerste single die uit deze plaat werd getrokken is het stevig rockende nummer “Break Me” dat u op de video kan beluisteren.

Alle tracks zijn trouwens voorzien van stevige gitaarklanken en een in pure hardrock-stijl zingende frontman Graham Hannan. De band valt dan ook stormachtig met de deur in huis via de openingstrack “Realign”, gevolgd door het met slapping basgitaar beginnende funky rocknummer “Under The Gun” en het beukende “Inside Out Girl”.

De band blijft op deze ep gedurende de volledige 25 minuten beuken en drammen zoals het past voor een hardrockgroep, want ook “I Am I” en het afsluitende nummer “The Killing Man” zijn donder en bliksem in één en zullen een zware belasting vormen voor de speakers van uw stereo en uiteindelijk ook voor uw oren. Het charmeoffensief van ‘Hannan’ is dan ook vooral bedoeld voor de ‘hardcore’-hardrockfans.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Graphite Music

video